ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Αντίδραση για διαφήμιση της ΙΚΕΑ με ομοφυλόφιλους


Κορυφαίος Ιταλός αξιωματούχος το Σάββατο αναφερόμενος σε μια διαφήμιση της IΚΕΑ που δείχνει δύο ομοφυλόφιλους άνδρες κρατιούνται χέρι χέρι "κακόγουστη", δημιουργώντας ‘οργή’ στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
"Θεωρώ ότι είναι σοβαρό και κακόγουστο, που μια σουηδική πολυεθνική έρχεται στην Ιταλία να πει στους Ιταλούς πως πρέπει να σκέφτονται", είπε ο βουλευτής, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υπεύθυνος για θέματα οικογένειας,Carlo Giovanardi, σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Η γιγαντιαία διαφήμιση της σουηδικής αλυσίδας εμπορίας επίπλων και ειδών σπιτιού, δείχνει δύο άνδρες με μία τσάντα, που κρατιόνται χέρι χέρι, με τις λέξεις: «Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις οικογένειες».


«Πιστεύω ότι πολλοί πελάτες της IΚΕΑ δεν θα το βρουν αυτό το ευχάριστο», δήλωσε ο Giovanardi (φωτο).
Ενώ η IΚΕΑ είναι ελεύθερο να προβληθεί σε όποιον το ευχαριστεί, ο όρος «οικογένεια» όπως χρησιμοποιείται στη διαφήμιση είναι σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμά μας το οποίο λέει ότι η οικογένεια είναι θεμελιωμένη σε ένα γάμο», πρόσθεσε.
Ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων AurelioMancuso, δήλωσε ότι δηλώσεις του Giovanardi είναι "επικίνδυνες και επιθετικές και κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν το κλίμα της ομοφοβίας που προωθεί τη βία και τις ύβρεις εναντίον των λεσβιών, των γκέι, και των τρανσεξουαλικών ατόμων".
Ο δικηγόρος και γκέι ακτιβιστής Franco Grillini επεσήμανε ότι: «στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν θεσπίσει νόμους που αναγνωρίζουν όλες οι μορφές της οικογένειας», ενώ ο συνάδελφός του βουλευτής Ignazio Marino χλεύασε τονGiovanardi για "την έναρξη μιας σταυροφορίας κατά μιας διαφήμιση».
Η Ιταλία δεν αναγνωρίζει «γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων» ή κάποια πολιτική ένωση, και δεν έχει καμία νομοθεσία κατά της «ομοφοβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου