ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα (LIVE) «Έχουμε ξυπνήσει. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!»

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στο αυθόρμητο κάλεσμα μέσω facebook των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος από τις 18.00 μέχρι τις 11:30 το βράδυ.

Περίπου 25.000 πολίτες, αριθμός ο οποίος διαρκώς αυξάνεται, έχουν συγκεντρωθεί -κατά τα ισπανικά πρότυπα- στη λεωφόρο Αμαλίας και στη πλατεία Συντάγματος.

Με συνθήματα, πανό και σημαίες αποδοκιμάζουν ειρηνικά την κυβερνητική πολιτική, ενώ τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Στην διαδήλωση ξεχωρίζει ένα πανό γραμμένο στα ισπανικά που αναφέρει: «Έχουμε ξυπνήσει. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!».

Η παραπάνω φράση αποτελεί την ελληνική απάντηση στο πανό που είχαν αναρτήσει Ισπανοί και στο οποίο αναγραφόταν: «Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Πάντως, λίγες αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το κτήριο της Βουλής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

Λίγο μετά τις 8, συνδικαλιστές της ΔΕΗ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκοκονδύλη, έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τα γιουχαρίσματα και τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων «αγανακτισμένων» πολιτών.

Οι διοργανωτές είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θέλουν στη συγκέντρωση συνδικαλιστές και πολιτικούς φορείς και πως "ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του".

Περίπου, 30.000 πολίτες έχουν δηλώσει στο Facebook ότι θα παρευρεθούν στη λαϊκή ειρηνική «εξέγερση» με τα μηνύματα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

«Ώρα Ελλάδος Μηδέν», «katevite oloi eirinika stous dromouš!», Δεν πάμε για να φύγουμε!! Πάμε μέχρι να φύγουν!!!! είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα που αναρτούν οι πολίτες στη σελίδα.

Το ισπανικό κύμα οργής, ως φαίνεται, έφτασε επιτέλους και μέχρι τη χώρα μας και μάλλον ήρθε η ώρα οι Έλληνες να δείξουν και έξω από τα σύνορα την «ήρεμη» δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου