ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Το 666 έχει «υψηλές μεσσιανικές δυνάμεις», σύμφωνα με την Καμπάλα


Από την ιστοσελίδα ‘Just Ask The Rabbi’ (Απλά, Ρώτα τον Ραβίνο) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ :
Οι καθηγητές Bar-Lev και M. Brinn έκαναν την εξής ερώτηση:
Ο καθηγητής Zev bar-Lev, από το Τμήμα Γλωσσολογίας & Ανατολικών Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο του San Diego έγραψε:
«Αγαπητέ ραβίνε,
Διάβασα πρόσφατα: "Η αριθμητική αξία του" Meah Shearim "είναι το 666, ένας αριθμός που έχει εσωτερική και Καμπαλιστική έννοια στον Ιουδαϊσμό, όπως προκύπτει από τα σχόλια του Vilna Gaon για το Zohar".
Τώρα είμαι περίεργος: Σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτό που όλο ακούω για το 666 είναι για την μυστικιστική σημασία του στο Χριστιανισμό - μια αρνητική έννοια, που σχετίζεται με τον «Σατανά». Έτσι, ποια είναι η μυστικιστική σημασία του 666 στον Ιουδαϊσμό;»
Ο Μ. Brinn από το Greenville της Νότιας Καρολίνας έγραψε:
«Αγαπητέ ραβίνε,
Μπορείτε να μου πείτε για την Καμπαλιστική έννοια του 666; Ζω σε μια κοινότητα όπου υπάρχει μεγάλη συντηρητική χριστιανική παρουσία. Πρόσφατα υπήρξε μια μεγάλη αναστάτωση σε διαφημιστική καμπάνια ενός σούπερ μάρκετ, επειδή πίστευαν ότι ο αριθμός 666 ήταν κρυμμένος μέσα. Σας ευχαριστώ».
Το AskTheRabbi.org απάντησε:
Ω, δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας .... Είναι ένα μυστικιστικό μυστικό!
Αστειεύομαι. Ή κάπως τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ότι το κλειδί για τα μυστικιστικά μυστικά δεν είναι σε κάποιο βιβλίο, είναι στην καρδιά σου. Ακόμη και αν κάποιος «αποκαλύψει» ένα «καμπαλιστικό μυστικό», παραμένει ένα μυστικό για όσο διάστημα δεν είστε σε θέση να το καταλάβετε. (Έτσι μην φοβάστε: Τα μυστικά της Καμπάλα είναι απολύτως ασφαλή με τη Madonna.) Αλλά θα σας εξηγήσω όσο γνωρίζω σχετικά με το θέμα:
Ο αριθμός 666 έχει σημασία σαν αριθμητική αξία του εβραϊκού στίχου: «Ata yigdal na koach Ado-nai - Τώρα, προσεύχομαι, ας μεγαλυνθεί η δύναμη του Κυρίου μου». (Αριθμοί 14:17). Αυτή ήταν η προσευχή του Μωυσή που επικαλείτο το Θείο Έλεος για λογαριασμό των Εβραίων.
Το «Mosad Hayesod» αναφέρει σχόλιο του Vilna Gaon (φώτο) για το Zohar ότι «ο αριθμός 666 περιέχει κρυμμένες μέσα του εξυψωμένες και υψηλές μεσσιανικές δυνάμεις». Καμία άλλη εξήγηση δεν μας παρέχεται εκεί.
Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός «έξι» αντιπροσωπεύει το φυσικό κόσμο. Η Τορά περιγράφει τη δημιουργία του σύμπαντος ως μία διαδικασία έξι μερών και έξι ημερών. Οι αρχαίες πηγές μας περιγράφουν το σύμπαν, ως να απορρέει σε έξι κατευθύνσεις - βόρεια, νότια, ανατολικά, δυτικά, πάνω, κάτω - από ένα κεντρικό σημείο. Όλος ο φυσικός χώρος και όλα τα φυσικά αντικείμενα έχουν αυτές τις έξι διαστάσεις.
Το 666 είναι το «έξι» που επαναλαμβάνεται τρεις φορές. Το να επαναλαμβάνεται μια έννοια τρεις φορές, αυτό αντιπροσωπεύει την επιβεβαίωση και τη δύναμη αυτής της έννοιας. Ο αριθμός 666 θα μπορούσε να αποτελέσει έτσι την δύναμη και την τελειότητα του φυσικού κόσμου, που όπως διδάσκει ο Ιουδαϊσμός, θα εμφανιστεί στην μεσσιανική εποχή, όταν ο φυσικός κόσμος θα φτάσει στον απώτερο σκοπός του, ώστε να αποτελέσει το όχημα μέσω του οποίου το δημιούργημα θα βιώνει τον Δημιουργό».
Πηγές:
Mosad Hayesod, σελ. 204-205
Ραβίνος Dovid Rossoff, συγγραφέας του "Where Heaven Touches Earth", Guardian Press.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου