ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥΣτο Συναξαριστή της σημερινής ημέρας, βρίσκεται μια εξαιρετικά όμορφη επιστολή του Αγίου Χρυσοστόμου, σε ένα του πνευματικό παιδί. Εκεί, εκτός από τα πολλά χρήσιμα που βρήκα για τον προσωπικό μου πνευματικό αγώνα, βρήκα και δύο υπέροχες λεπτομέρειες, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδοδείκτες για τη σημερινή μας πορεία ως εκκλησιαστικό πλήρωμα.

α) Η αποτείχιση είναι πλήρως αποδεκτή και τιμάται, από τον μεγάλο αυτό πατέρα. Αναλυτικότερα αναφέρει:o Ακάκιος (αρπαγας του θρόνου του αγίου), έθλιψε τους αδελφούς και τας παρθένας, οι οποίοι με υπερασπίζοντο και δεν ηθέλησαν να συγκοινωνήσωσι με αυτόν... ...δια την προς εμέ αγάπη. Εκείνος ο προβατόσχημος λύκος, ο οποίος έχει σχήμα επισκόπου, αλλά στα αλήθεια είναι μοιχός.

β)Πραγματικά ξεκάθαρος είναι ο άγιος και για το ζήτημα των σημερινών Γ.Ο.Χ. (το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι επίσκοποί τους, όχι οι απλοί πιστοί, οι αδελφοί μας).  Συγκεκριμένα: ώστε αν ήταν δυνατόν, και αν δεν εφυλάττομεν τους όρους και κανόνας, τους μη συγχωρούντας να γίνονται μεταθέσεις επισκόπων,  και να μην είναι δύο επίσκοποι εν ταυτώ εις μιαν και την αυτήν επισκοπήν....

Μίμηση αγίου, εστί τίμησις αγίου αδελφοί. Ας γίνει το παράδειγμα του Ιωάννου, παράδειγμα αλλαγής πλεύσης στον ατομικό και συλλογικό(ως Εκκλησία) πνευματικό αγώνα κατά των παθών μας, της αιρέσεως του οικουμενισμού, αλλά και των σχισμάτων... Αμήν γένοιτο Άγια Πατέρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου