ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ? ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΤΟΣΗ ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ? ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ? ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, Η ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙA:
 
Ιερεύς
Έτι προσφέρομέν σοι την λογικήν ταύτην και αναίμακτον λατρείαν, και παρακαλούμέν σε και δεόμεθα και ικετεύομεν· κατάπεμψον το Πνεύμά σου το Άγιον εφ ημάς και επί τα προκείμενα δώρα ταύτα. Και ποίησον τον μεν άρτον τούτον τίμιον σώμα του Χριστού σου. Αμήν· το δε εν τω ποτηρίω τούτω τίμιον αίμα του Χριστού σου. Αμήν· μεταβαλών τω Πνεύματί σου τω Αγίω. Αμήν, αμήν, αμήν.


Ιερεύς(μετάφραση)
Σου προσφέρομε ακόμα αυτή τη λογική και αναίμακτη λατρεία και σε παρακαλούμε και δεόμαστε και ικετεύομε· στείλε το Άγιο Πνεύμα σου επάνω σ εμάς κι επάνω σ αυτά εδώ τα δώρα. Και κάμε αυτόν τον άρτο τίμιο σώμα του Χριστού σου. Αμήν. Κι αυτόν τον οίνο, που είναι μέσα σε τούτο το ποτήριο, τίμιο αίμα του Χριστού σου. Αμήν. Και κάμε τούτη τη μεταβολή με το Άγιο Πνεύμα σου. Αμήν. Αμήν. Αμήν.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ? ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ:

Υπέρ των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, του Κυρίου δεηθώμεν.
Υπέρ του αρχιεπισκόπου ημών... του τιμίου πρεσβυτερίου, της εν Χριστώ διακονίας, παντός του κλήρου και του λαού, του Κυρίου δεηθώμεν.
Υπέρ της πόλεως ταύτης, πάσης πόλεως και χώρας και των πίστει οικούντων εν αυταίς, του Κυρίου δεηθώμεν.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Για τους ευσεβείς και ορθόδοξους χριστιανούς, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
Για τον αρχιεπίσκοπό μας... για τους τίμιους ιερείς, για τους διακόνους του Χριστού, για όλο τον κλήρο και το λαό, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.
Γι αυτήν εδώ την πόλη, για κάθε πόλη και για κάθε χωριό και για όσους με πίστη κατοικούνε σ αυτές, ας παρακαλέσουμε τον Κύριο.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ(ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ)!( ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΙ ΔΕΟΜΕΘΑ...) ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ(ΑΠΑΓΕ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ)


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΜΟΥ...(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΙ, ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου