ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε να φύγει από το σχολείο μαθήτρια που αρνήθηκε να βάλει τσιπάκι

San Antonio, Τέξας – Σύμφωνα με μια απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, η σχολική περιφέρεια του Τέξας μπορεί να μεταφέρει σε άλλο σχολείο μία μαθήτρια, η οποία επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους αρνείται να φορέσει μια κάρτα αναγνώρισης με τσιπ RFID, που αποτελεί μέρος ενός ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης.


Οι γονείς της 15χρονης Andrea Hernandez είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να αποτραπεί η μεταφορά της κόρης τους σε άλλο σχολείο από το Γυμνάσιο του Σαν Αντόνιο και η υπόθεση για το αν είναι αναγκασμένη να φορά το σήμα εντοπισμού εξετάσθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Το περασμένο φθινόπωρο, η σχολική περιφέρεια του Northside άρχισε να πειραματίζεται με τσιπ “εντοπισμού” σε ταυτότητες μαθητών σε δύο σχολεία, επιτρέποντας στους διαχειριστές να παρακολουθούν 4.200 μαθητές με GPS.

Οι διαχειριστές λένε ότι τα τσιπ κάνουν τους μαθητές «πιο ασφαλείς» και ότι θα συμβάλουν στην ενίσχυση εγγραφών συμμετοχής που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης.

Η αγωγή της Hernandez εναντίον της σχολικής περιφέρειας του Northside – που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη περιφέρεια στο Τέξας – υποστηρίζει ότι ο κανονισμός για τις ταυτότητες παραβιάζει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. Η οικογένειά της θεωρεί ότι το σήμα είναι το “χάραγμα του θηρίου” και έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία τους. (σχ. ΚΟ: Ο πατέρας της μαθήτριας, στο βίντεο που είναι στο τέλος του άρθρου λέει, ότι δεν είπε ότι είναι αυτό το “χάραγμα”, αλλά ότι είναι μια ξεκάθαρη προετοιμασία για αυτό που γράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Π.χ. εάν δεν έχει ένας μαθητής την κάρτα με το τσιπ δεν μπορεί ούτε να φάει στο εστιατόριο του σχολείου).

Αλλά ο Επαρχιακός Δικαστής Ορλάντο Γκαρσία την Τρίτη αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειας να μην μεταφερθεί σε άλλο σχολείο η 15χρονη, λέγοντας ότι το αίτημα για το σήμα “έχει μια τυχαία επίδραση, αν υπάρχει τέτοια, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Hernandez.”


Ο John Whitehead, πρόεδρος του Rutherford Institute, μιας οργάνωσης υπεράσπισης ατομικών δικαιωμάτων που εκπροσωec; color: #323d4f; font-family: 'Lucida Grande', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 18.200000762939453px; margin: 0px; padding: 0px;" />Ο Γκαρσία δήλωσε ότι αν η Hernandez δεν δέχεται να φορέσει το σήμα με το τσιπ, η σχολική περιφέρεια μπορεί να την μεταφέρει σε άλλο σχολείο.

Ο John Whitehead, πρόεδρος του Rutherford Institute, μιας οργάνωσης υπεράσπισης ατομικών δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την Hernandez και την οικογένειά της στο δικαστήριο, δήλωσε ότι η οργάνωσή του σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή.


«Τα προγράμματα αυτά» είπε ο Whitehead, «έχουν απώτερο σκοπό να κάνουν τους μαθητές να συνηθίσουν να ζουν σε μια κατάσταση επιτήρησης, όπου δεν θα υπάρχει προστασία της ιδιωτικής ζωής και όπου και να πάτε και ό,τι και να στέλνετε μέσω μηνυμάτων ή e-mail, θα ελέγχεται από την κυβέρνηση».

Πηγή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου