ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

.....


Επιστρέφει στο Ισραήλ «χαμένη φυλή» που ζει στα σύνορα Ινδίας – Μιανμάρ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ (CBN News) - (Σχόλια ΚΟ στο τέλος) – Η επιστροφή μιας «χαμένης φυλής» στην «πατρίδα» της στο Ισραήλ θεωρείται ότι μπορεί να είναι μέρος της «βιβλικής προφητείας».

Το CBN News πήγε στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη της φυλής ‘Bnei Menashe’ (‘Φυλή του Μανασσή’).

Η ομάδα ήταν η πρώτη από μια πολυαναμενόμενη μετανάστευση. Περίπου 2.000 μέλη της φυλής ζουν ήδη στο Ισραήλ, αλλά πριν από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση σταμάτησε την επιστροφή τους.


"Οι δέκα φυλές μπορεί να έχουν χαθεί για εμάς εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά ποτέ δεν χάθηκαν από τηνσμένος».

Μια πρόσφατη απόφαση επιτρέπει τώρα όλα τα μέλη της Menashe Bnei, περίπου 7.000, να επιστρέψουν.

"Οι δέκα φυλές μπορεί να έχουν χαθεί για εμάς εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά ποτέ δεν χάθηκαν από την άποψη της ταυτότητάς τους," είπε ο Michael Freund, της οργάνωσης ‘Shavei Israel’, στο CBN News.

Ο Freund έχει εργαστεί χρόνια για να έρθει αυτή τη στιγμή. Είπε ότι πιστεύει ότι η φυλή Bnei Menashe αποτελεί εκπλήρωση της βιβλικής προφητείας.

"Ο προφήτης Ησαΐας λέει «al tera qui ka ani», που σημαίνει «μην φοβάσαι γιατί είμαι μαζί σου, λέει ο Θεός», εξήγησε ο Freund. "'Me israch avi zerecha," το οποίο μεταφράζεται «από την ανατολή θα φέρω το σπέρμα σου».

«Αυτοί είναι οι απόγονοι του Ισραήλ και έρχονται πίσω από τα ανατολικά», είπε. "Είναι σαν ο τίτλος της σημερινής είδησης γράφτηκε από τον προφήτη Ησαΐα 25 ή 2.600 χρόνια πριν. Αποτελεί ένα φαινόμενο."< Times, 'Times New Roman', serif;">Πολλές χριστιανικές οργανώσεις βοήθησαν να τους φέρουν στο Ισραήλ.

"Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι προφήτες είπαν όταν ο Θεός συγκεντρώσει τους Εβραίους πίσω από όλα τα πέρατα της γης τις τελευταίες ημέρες, ότι θα υπάρξει βοήθεια από τους ‘εθνικούς’ για να τους φέρουν πίσω", είπε ο David Parsons, της οργάνωσης ‘Christian Embassy Jeruspan>
Πολλές χριστιανικές οργανώσεις βοήθησαν να τους φέρουν στο Ισραήλ.

"Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι προφήτες είπαν όταν ο Θεός συγκεντρώσει τους Εβραίους πίσω από όλα τα πέρατα της γης τις τελευταίες ημέρες, ότι θα υπάρξει βοήθεια από τους ‘εθνικούς’ για να τους φέρουν πίσω", είπε ο David Parsons, της οργάνωσης ‘Christian Embassy Jerusalem’, στο CBN News.

"Είπε, (ο Θεός) «εγώ θα υψώσω την χείρα μου προς τα έθνη». Και έτσι έχουμε αυτή την πρόσκληση από τον ίδιο τον Θεό να συμμετάσχουμε σε αυτή την Aliya", είπε.

<
Σχ. ΚΟ:Άλλα 300 μέλη της φυλής αναμένεται να φθάσουν τον Ιανουάριο, ενώ χιλιάδες ακόμα πρόκειται να έρθουν.

Σχ. ΚΟ:

- Η Μπνέι Menashe είναι μια ομάδα περισσότερων από 9.000 ανθρώπων από τις Βόρειο-ανατολικές επαρχίες Manipur καιMizoram στα σύνορα της Ινδίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κατάγονται από μία από τις χαμένες φυλές του Ισραήλ. Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε μετά από όνειρο ενός Πεντηκοστιανού το 1951, που έλεγε ότι η προ-χριστιανική θρησκεία του λαού αυτού ήταν ο Ιουδαϊσμός και ότι η αρχική πατρίδα τους ήταν το Ισραήλ. Γλωσσολογικά, η Bnei Menashe είναι Θιβετο-Μπουρμανική και ανήκουν στους λαούς τους Mizo, Kuki και Chin. Πριν από τη μεταστροφή τους στο χριστιανισμό κατά τον 19ο αιώνα, οι λαοί αυτοί ήταν κυνηγοί κεφαλών και ανιμιστές.

- Η αποσχισθείσα ιουδαϊκή ομάδα ονομάστηκε Bnei Menashe από τον Eliyahu Avichail, επειδή πιστεύουν ότι ο θρυλικός πρόγονος των Kuki-Mizo ήταν ο Μανασσής, γιος του Ιωσήφ.

- Μερικοί δεν πιστεύουν ότι η φυλή είναι εβραϊκή, αλλά ότι απλά οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια στην Ινδία.

- Αρκετές γενετικές μελέτες έχουν γίνει, αλλά καμία δεν έχει αποδείξει ακόμη καταγωγή, σύμφωνα με τον συγγραφέα NadiaAbu El-Haj.  


- Αρκετές γενετικές μελέτες έχουν γίνει, αλλά καμία δεν έχει αποδείξει ακόμη καταγωγή, σύμφωνα με τον συγγραφέα NadiaAbu El-Haj.  

- Σύμφωνα με τον Δρ Biaksiama του Χριστιανικού Κέντρου Ερευνών του Aizawl πρωτεύουσας της επαρχίας Mizoram της Ινδίας, (στην οποία υπάρχει και Ναός του Σολομώντα! - φώτο) "οι μαζικές μεταστροφές από ξένους ιερείς αποτελούν απειλή όχι μόνο για την κοινωνική σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και για την εθνική ασφάλεια. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα εγκαταλείψει την πίστη του στην Ένωση της Ινδίας, δεδομένου ότι όλοι θα καταστούν επιλέξιμοι για μια ξένη υπηκοότητα".

- Το Νοέμβριο του 2006 σε ένα άρθρο της η εφημερίδα ‘Jerusalem Post’ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ενός Ινδού ιστορικού για την εξεύρεση γενετικής σχέσης μεταξύ της φυλής Pathan της βόρειας Ινδίας και της χαμένης φυλής του Εφραίμ, ο Hillel Halkin λέει ότι "δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως εβραϊκό DNA. Υπάρχει ένα γενετικό πρότυπο το οποίο είναι πολύ κοινό στη Μέση Ανατολή, το 40% των Εβραίων σε όλο τον κόσμο το έχει και το 60% δεν το έχει. Ωστόσο, πολλοί μη Εβραίοι και άνθρωποι στη Μέση Ανατολή το έχουν επίσης ".

- Η μετανάστευση / επαναπατρισμός των Ιουδαίων της διασποράς πίσω στο Ισραήλ, λέγεται «Aliyah» (עלייה στα εβραϊκά).
Η Aliyah αποτελεί μία σημαντική εβραϊκή πολιτιστική έννοια και ταυτόχρονα μια θεμελιώδη έννοια του σιωνισμού που κατοχυρώνεται από το Ισραήλ με τον λεγόμενο «νόμο της επιστροφής», σύμφωνα με τον οποίο παραχωρείται από το κράτος σε κάθε Εβραίο (ο οποίος θεωρείται Εβραίος βάσει της halakha δηλ. της Θρησκευτικής Ιουδαϊκής Νομοθεσίας ή και κάποιου ισραηλινού "κοσμικού" δικαίου) και όσων μη Εβραίων που θα επιλεγούν, που έχουν Εβραίους συγγενείς, το νομικό δικαίωμα να μεταναστεύσουν και να εγκατασταθούν νόμιμα στο Ισραήλ, λαμβάνοντας αυτόματα την ισραηλινή υπηκοότητα.
Σύμφωνα με αυτόν, μόνο άτομα τα οποία ορίζονται επισήμως ως «Εβραίοι» έχουν το αυτονόητο δικαίωμα εισόδου και εγκατάστασης στο Ισραήλ.

- Τα μέλη της Bnei Menashe στην Ινδία, προσηλυτίστηκαν στονχριστιανισμό από ιεραποστόλους τον 19ο αιώνα και, διαβάζοντας τη Βίβλο, αναγνώρισαν ιστορίες από τις δικές τους παραδόσεις οι οποίες τους έπεισαν ότι είναι Εβραίοι.
Οι ισχυρισμοί τους τράβηξαν στη δεκαετία του '80 την προσοχή εβραϊκών οργανώσεων αφιερωμένων στον εντοπισμό «χαμένων Εβραίων». Στα τέλη της δεκαετίας του '90, αρκετοί στάλθηκαν στο Ισραήλ όπου προσηλυτίστηκαν επισήμως στον ιουδαϊσμό και εγκαταστάθηκαν.
Η μεγάλη καμπή σημειώθηκε το 2005 όταν ο Σεφαραδίτης αρχιραββίνος Σλόμο Αμάρ (φώτο) αναγνώρισε επισήμως ολόκληρη την κοινότητα ως «απογόνους του Ισραήλ» _ κρίσιμο βήμα στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το «δικαίωμα επιστροφής» (Aliyah).

Διάβασε:


και σχετικά με τις "χαμένες φυλές" του Ισραήλ:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου