ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Οι πατέντες στα τρόφιμα και οι επιπτώσεις στην ζωή μας

Δημοσιεύτηκε από
Ίσως αρκετοί να εκφράσουν την διαφωνία τους (και) με αυτό το άρθρο, μιλώντας για τεχνολογική σελίδα και άλλα τέτοια. Όμως εμείς δεν έχουμε κάποια ταμπέλα. Αυτή την βάζουν ορισμένοι.
Και επειδή το θέμα μας είναι μια ανοιχτή κοινωνία, με το αυτοδιάθεση στους ανθρώπους και με το δικαίωμα τους στην ζωή και όχι στην επιβίωση. Βλέπετε, πλέον οι καθημερινοί άνθρωποι, δεν ζούμε, μα απλά υπάρχουμε.
Υπάρχουμε για να καταναλώνουμε όλα αυτά που μας σερβίρουν. Από τροφή, λογισμικό, μέχρι και ιδέες. Είμαστε λογιστικά προϊόντα και οι μη έχοντες, λογισμικά σφάλματα που πρέπει να εξαλειφθούν. Ο παγκόσμιος έλεγχος του πληθυσμού, δεν είναι σενάριο που βγαίνει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ούτε καν χρειάζεται το (συγκεκριμένης “θεματολογίας και συνήθως πολιτικού χώρου σελίδων) … αγαπημένο συνωμοσιολογικό τσιπάκι, για κάτι τέτοιο.
Μπορεί κάποιοι εκεί έξω να ευγνωμονούν τις πολυεθνικές εταιρείες και να πιστεύουν πως δεν θα υπήρχε τίποτε χωρίς αυτές και δικαίωμα τους, να το νομίζουν. Είναι άλλωστε, τόσο μεγάλη η προπαγάνδα σε κάθε επίπεδο εδώ και πολλές δεκαετίες, ώστε οι άνθρωποι να χειραγωγηθούν αναλόγως. Σε προηγούμενο και πρόσφατο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στα ψέματα που οι πολυεθνικές βιομηχανίες κατά κόρον διαδίδουν, έχοντας ως σκοπό το άπληστο υπερ-κέρδος και μόνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι διάφορες πολυεθνικές συνδέονται μεταξύ τους, έχοντας από πίσω τους τραπεζικά ιδρύματα και τον πλήρη έλεγχο σε κυβερνήσεις και κέντρα λήψης αποφάσεων. Ούτε και είναι τυχαίο πως το χρήμα που ρέει προς αυτές τις εταιρείες (με σκοπό να φέρει ακόμα περισσότερο) προέρχεται από μια πολυεθνική ελίτ, ειδικευμένη στις πατέντες και στον έλεγχο των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα μέσω του λογισμικού. Θέλετε ένα καλό παράδειγμα γι’ αυτό; Δείτε τον κύριο Bill Gates και που είναι άμεσα αναμεμειγμένος, καθώς και τα πιστεύω του, περί ευγονικής και αφανισμού του μη αποδεκτού πληθυσμού του πλανήτη.
[παράθεση: ο ίδιος ο Bill Gates παραδέχτηκε ότι ο πατέρας του υπήρξε επικεφαλής της Planned Parenthood, η οποία ιδρύθηκε με την έννοια ότι:
οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απλά και μόνο, απερίσκεπτοι εκτροφείς και ανθρώπινα ζιζάνια που πρέπει να θανατωθούν!!!
Όσον αναφορά τον ίδιο (τον Bill Gates), δήλωσε απερίφραστα τη δική του προσήλωση στις πεποιθήσεις του ευγονιστή Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους, ο οποίος πίστευε ότι:
ο πληθυσμός του κόσμου θα πρέπει να ελέγχεται μέσω των περιορισμών της αναπαραγωγικής.]
Ένα ανοιχτό και ανεπηρέαστο μυαλό, μπορεί να διακρίνει πως όλα αυτά είναι φαύλα, πως όλα γίνονται για τους λίγους, με μαριονέτες πολιτικούς, να κάνουν τα όσα πρέπει, ώστε να έχουν εξασφαλισμένα τα δικά τους προνόμια.
Η ανθρωπότητα και η επιβίωση του κάθε είδους, εξαρτάται από το φαγητό. Χωρίς διατροφή, δεν μπορεί να επιβιώσει τίποτα. Αυτό λοιπόν, είναι και το ισχυρότερο όπλο τους. Άραγε από πότε η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από κατασκευασμένα είδη διατροφής; Γιατί λιγοστεύουν ολοένα αυτοί οι πόροι; Γιατί οι κυβερνήσεις, περνάνε νομοσχέδια ελέγχου της παραγωγής και απαγορεύσεων σε απλά πράγματα, όπως ο κήπος στα σπίτια;

Θέλουν τον έλεγχο. Να ελέγχουν την τροφή. Τον σπόρο. Τους δομικούς λίθους της διατροφής.
Οι πατέντες είναι η διαδικασία του να κατέχουν την τροφή. Όλη την τροφή…
Αν ελέγχουν τους σπόρους, ελέγχουν την τροφή. Το γνωρίζουν, είναι στρατηγικό.
Είναι ισχυρότερο από βόμβες, ισχυρότερο από όπλα.
Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Καθώς το άρθρο είναι μεγάλο και αποτελεί μέρος μεγάλης, χρονοβόρας και κοπιαστικής έρευνας και ερωτήσεων, δεν θα σας κουράσω παραπάνω με την εισαγωγή. Θα παραθέσω απλά, μερικά ενδεικτικά άρθρα, σαν περισσότερη πληροφόρηση στα όσα θα αναφέρουμε, καθώς εμμέσως πλην σαφώς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα:
Πως οι πατέντες δημιουργούν πληθωρισμό, κρίσεις και “δούλους”!
H μάλλον, αντί για άλλα links με άρθρα που ο καθένας μπορεί εύκολα να τα εντοπίσει με μια αναζήτηση στο osarena, δείτε τι αναφέρει ο παρακάτω κύριος, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος μια εταιρείας που παράγει είδη διατροφής και κυρίως για παιδιά, η οποία… παρεμπιπτόντως είναι και θυγατρική της Monstanto. Είναι εξοργιστικό αυτό που λέει, μα αν διαβάσετε τα παρακάτω, θα συμφωνήσετε πως είναι ανατριχιαστικό, πως αυτές οι τροφές που κατασκευάζουν και πουλάνε (όχι φθηνά), απευθύνονται πρωτίστως σε παιδιά:

Σταματήστε το κύκλωμα που λέγεται Monsanto, εδώ και τώρα!

Σε προηγούμενο άρθρο μας τονίσαμε τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής αλλά και της καταστροφικές συνέπειες των πατεντών στα φάρμακα.
Είπαμε λοιπόν να «διυλίσουμε τον κώνωπα», ερευνώντας και διεισδύοντας λίγο περισσότερο στο θέμα.
Γι αυτό και το άρθρο αυτό αποτελείται από 2 μέρη:
Το πρώτο μέρος αναφέρεται στο MSG & στην ασπαρτάμη, που είναι οι δύο κύριες αιτίες της βλάβης του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο κύκλωμα που λέγεται Monsanto.

H Μοnstanto, είναι η εταιρεία που έβαλε πνευματικά δικαιώματα-πατέντες στην τροφή και με πιο γνωστό της “κατόρθωμα”, την καταστροφή της φυσικής σόγιας σε κάθε επίπεδο, σε παγκόσμια κλίμακα και την εξάπλωση του δικού της συνθετικού (ευγονικού) προϊόντος. Με πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς μιλαμε για κάτι ασύλληπτο σε μέγεθος και κέρδος (χρήμα και ΑΠΟΛΥΤΟΣ έλεγχος, σε ένα), επέβαλε αυτό που ίσως έχετε ακούσει ως: Codex alimentarius η το λεγόμενο, ειρωνικά:δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα! (δείτε σχετικά).

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά, κάνοντας κάποιες -«κουραστικές» ίσως, απαραίτητες παρόλα αυτά- αναφορές στις ουσίες των τροφίμων.
Όποιος θεωρεί ότι το πρώτο μέρος, εμπλέκεται σε πολλές λεπτομέρειες (κρίσιμες και απαραίτητες και τη γνώμη μας), ας προχωρήσει απευθείας στο δεύτερο μέρος του άρθρου περί Monsanto.
Το μεν MSG (Monosodium glutamate = Το όξινο γλουταμινικό νάτριο) είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόσθετο τροφίμων.
Η δε ασπαρτάμη είναι το πολυσυζητημένο τεχνητό υποκατάστατο ζάχαρης στα ποτά διαίτης, τις τσίχλες και άλλα τρόφιμα, που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από τους κύκλους φυσικής διατροφής αλλά και από πλήθος καταναλωτών που καταγγέλλουν σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του. Οι επίσημες υπηρεσίες τροφίμων διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλές. Είναι όμως έτσι;

Ψυχρά δεδομένα

Το μόριο της ασπαρτάμης αποτελείται από
ασπαρτικό οξύ, φαινυλαλανίνη και μεθανόλη. Στο στομάχι, η μεθανόλη μετατρέπεται σε φορμαλδεϋδη και μυρμηγκικό οξύ. Η φορμαλδεϋδη είναι θανατηφόρα νευροτοξίνη και γνωστή καρκινογόνος ουσία. Και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξίνη, όταν δε συνοδεύεται από τα άλλα αμινοξέα στις πρωτεΐνες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ), «η μεθανόλη θεωρείται ένα συσσωρευτικό δηλητήριο, λόγω του χαμηλού ποσοστού απέκκρισης, εφόσον απορροφηθεί».
Το προτεινόμενο όριο κατανάλωσης είναι 7,8 mg/μέρα. Ένα λίτρο αναψυκτικό με ασπαρτάμη περιέχει περίπου 56 mg μεθανόλης. Όσοι καταναλώνουν πολλά προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, λαμβάνουν ως και 250 mg μεθανόλης καθημερινά, ή 32 φορές πάνω από το όριο.
22

Γιατί τέτοια εμμονή με την ασπαρτάμη;

Όταν υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες για παρενέργειες, ανησυχίες για πρόκληση σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος, δημόσια κατακραυγή αλλά και πλήθος μελετών που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της ασπαρτάμης, γιατί ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA). διενεργεί διαρκώς μελέτες, προσπαθώντας επί τρεις δεκαετίες να αποδείξει ότι η ασπαρτάμη είναι ασφαλής;
Ακόμη κι αν οι διαμαρτυρόμενοι καταναλωτές έβγαλαν από το μυαλό τους τα συμπτώματα που καταγγέλλουν,  δεν θα ήταν πιο λογικό να αποσυρθεί αυτή η αμφιλεγόμενη ουσία που, στο κάτω – κάτω της γραφής, δεν έχει καμιά θρεπτική αξία; Για να μην αναφέρουμε ότι είναι εξ ορισμού τοξική!
Η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί σε οικονομικό επίπεδο. Η ασπαρτάμη είναι ένα τεχνητό χημικό προϊόν με κατοχυρωμένη πατέντα, η οποία αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων στους κατόχους της, σε αντίθεση με τη ζάχαρη που δεν πατεντάρεται. Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος για τον οποίο τα φάρμακα είναι πολύ πιο κερδοφόρα επιχείρηση από τις βιταμίνες και τις άλλες φυσικές ουσίες.
Η excitotoxin (= διεγερτική τοξίνη) είναι μια χημική ουσία που προκαλεί ένα κύτταρο του εγκεφάλου να υπερδιεγερθεί και το πυροδοτεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οδηγώντας σε κυτταρικό θάνατο.
Οι διεγερτικές τοξίνες προκαλούν διεγερτοξικότητα (excitotoxicity), μια παθολογική διαδικασία με την οποία τα νευρικά κύτταρα καταστρέφονται και θανατώνονται με υπερβολική διέγερση από νευρομεταδότες όπως είναι το MSG και άλλες παρόμοιες ουσίες.
Η διεγερτοξικότητα μπορεί να εμπλέκεται στην κάκωση του νωτιαίου μυελού, στο εγκεφαλικό επεισόδιο, στην τραυματική βλάβη εγκεφάλου, στην απώλεια ακοής (μέσω υπερέκθεσης θορύβου ή ωτοτοξικότητας) και σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) όπως η πολλαπλή σκλήρυνση, η νόσος του Alzheimer, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), ο αλκοολισμός, η ασθένεια του Parkinson καθώς επίσης και ασθένεια του Huntington (wikipedia.org/wiki/Excitotoxicity)
Το MSG και άλλες παρόμοιες ουσίες (excitotoxins asparatame) έχουν τη δυναμική για την πρόκληση μόνιμης βλάβης τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο νευρικό σύστημα. Αυτές οι χημικές ουσίες διασχίζουν επίσης το φράγμα του πλακούντα, βλάπτοντας τον εγκέφαλο των αγέννητων παιδιών.
Οι λεγόμενες excitotoxins, υποτίθεται πως ενισχύουν την γεύση σας και την διεγείρουν, αλλά αυτή η «τάξη» των χημικών ουσιών προκαλεί υπερδιέγερση στους υποδοχείς νευρώνων, που επιτρέπουν τα εγκεφαλικά κύτταρα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί μια πυροδότηση των ερεθισμάτων σε ένα τόσο γρήγορο ρυθμό ώστε να αδειάσουν τελείως, και αρκετές ώρες αργότερα, οι νευρώνες πεθαίνουν εξαντλημένοι.
Μιλάμε δηλαδή για κυτταρικό θάνατο˙ και τα τμήματα του εγκεφάλου στα οποία «στοχεύουν» ειδικότερα οι excitotoxins είναι οι υποθαλάμιοι αλλά και οι κροταφικοί λοβοί, οι οποίοι όχι μόνον ελέγχουν την συμπεριφορά του ανθρώπου, τα συναισθήματα και τους κύκλους του ύπνου αλλά και την ανοσία. (experiencelife.com/article/excitotoxins)
Η ασπαρτάμη και το MSG διεγείρουν τα κύτταρα της γεύση στη γλώσσα, προκαλώντας την ενίσχυση της γεύσης των τροφίμων, ιδίως σε σούπες, σε σνακ, σε σάλτσες αλλά και σε επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά! Η δε ασπαρτάμη βρίσκεται στο 95 τοις εκατό από τις μέντες και τσίχλες, ακόμη και σ’ αυτές που είναι «χωρίς ζάχαρη».
Εάν αντιμετωπίσετε ο,τιδήποτε ή όλα από αυτά που θα εξηγήσουμε παρακάτω, τότε ίσως είναι καιρός να αμφισβητήσετε την ποσότητα των excitotoxins που… «κολυμπούν» τόσο μέσα στην καρδιά όσο και μέσα στον εγκέφαλό σας.
Για σκεφτείτε λίγο:
Μήπως πάσχετε από ημικρανίες, φλεγμονή, αδικαιολόγητη αύξηση του σωματικού βάρους, εξανθήματα και «έρπη δέρματος»; Μπορεί οι προεξέχουσες ρίζες όλων αυτών να είναι οι γενετικά τροποποιημένοι ενισχυτές γεύσης.
454

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε όλες τις βάσεις δεδομένων (και από κει και πέρα, τα συμπεράσματα δικά σας!).

Το γλουταμινικό νάτριο (MSG) έχει τουλάχιστον 20 διαφορετικά ονόματα. Υπάρχουν πολλά άλλα προϊόντα / πρόσθετα που είναι απλά «αδελφάκια» ή «ξαδερφάκια» του MSG, αλλά προσέξτε, γιατί το MSG είναι ένα μακρο-συνδυασμός αυτών των άλλων πρόσθετων «τροφίμων» και των χημικά σχεδιασμένων ενισχυτικών γεύσης.
Επιπλέον, και αυτό προσέξτε το παρακαλώ, τα πρόσθετα «τροφίμων» που είναι «ξαδερφάκια» του MSG, δεν είναι υποχρεωτικό να επισημαίνονται (= να αναγράφεται στην συσκευασία τους) ως MSG, επειδή δεν έχουν κατασκευαστεί ως αγαστή συνεργασία (= διαδοχικά) [truthinlabeling.org/Proof_BrainLesions].
Πώς μπορείτε να αποφύγετε το MSG, την ασπαρτάμη και τα εγκληματικά ξαδέλφια τους;
Σταματήστε τόσο την αγορά όσο και την κατανάλωση των ακολούθων: Γλουταμινικό οξύ, γλουταμινικό, μονοκάλιο γλουταμικό, γλουταμικό ασβέστιο, αυτολυμένη ζύμης, καζεϊνικό ασβέστιο, ζελατίνη, «υδρολυμένη», καζεϊνικό νάτριο, πρωτεΐνη σόγιας, συμπύκνωμα πρωτεΐνης σόγιας, προϊόντα από τα οποία έχει απομονωθεί η πρωτεΐνη σόγιας, προϊόντα ελαστικοποιημένης πρωτεΐνης και πρωτεΐνης τυρογάλακτος, συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, απομονωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος, θρεπτικό εκχύλισμα ζυμομυκήτων, θρεπτικούς ζυμομύκητες και ζυμομύκητες τροφής. (http://copingwithmsg.blogspot.com)
Προσοχή: δεν πρέπει να ξεγελαστείτε από τις ιστοσελίδες «Pro-MSG» που δηλώνουν κραυγαλέα πως το MSG είναι ένα αμινοξύ που το σώμα παράγει από μόνο του, καθώς το MSG που βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων έχει τεθεί υπό επεξεργασία, είναι ΓΤΟ, δηλαδή είναι από Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς και προέρχεται από ζαχαρότευτλα που έχουν υποστεί ζύμωση.
Γι αυτό και η Monsanto έχει το μονοπώλιο για τα ζαχαρότευτλα.
Φυλαχτείτε από το γλουταμικό οξύ και τα ιόντα του και από τα άλατα που ονομάζονται γλουταμινικά, τα οποία είναι ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα ζύμωσης, συμπεριλαμβανομένης της σάλτσα σόγιας, του τυριού και της υδρολυμένης πρωτεΐνης.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Glutamic_acid_(flavor))
Το MSG είναι η κύρια αιτία της ημικρανίας, οι οποίες προκύπτουν από τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και την απελευθέρωση χημικών ουσιών από νευρικές ίνες που τυλίγονται σπειροειδώς γύρω από τα αιμοφόρα αυτά αγγεία. Κατά τη διάρκεια του πονοκέφαλου, μια αρτηρία μεγαλώνει / διευρύνεται έξω από το κρανίο, αλλά ακριβώς κάτω από το δέρμα (που είναι και ο ναός του ανθρώπινου σώματος).
Τότε λοιπόν, αρχίζουν τα συμπτώματα, τα προειδοποιητικά σημάδια ότι έχετε καταναλώσει υπερδοσολογία MSG˙ πολλοί άνθρωποι, για παράδειγμα βιώνουν λάμψεις φωτός, μικρά (έως και ανεπαίσθητα) χρονικά διαστήματα τύφλωσης, μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια, ναυτία, εμετό και αυξημένη ευαισθησία στο φως και στον ήχο.
Ο πόνος γίνεται τόσο βασανιστικός, που καταντάει σχεδόν αφόρητος. Είναι γνωστό πως μερικές ημικρανίες διαρκούν για ημέρες.
Μήπως, μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι το φάρμακο που παίρνετε περιέχει περισσότερο MSG από το επιτρεπόμενο όριο; (Πιο πάνω, είδαμε ποιο είναι το επιτρεπόμενο όριο του MSG στον ανθρώπινο οργανισμό) [naturalnews.com_migraine_headaches_foods].
Εγκληματική ή ασφαλής η ουσία «Ακεσουλφάμη κάλιο (K)»; Επιφυλασσόμαστε…
Οι γλυκαντικές ουσίες χημικών θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς από όλους τους ανθρώπους, ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να γνωρίζετε τις «κρυψώνες» της, προκειμένου να κρατήσετε τις χημικές ουσίες έξω από το σώμα σας.
Η ακεσουλφάμη Κ είναι απλώς ένας ξάδελφος της ασπαρτάμης και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ξεγελαστείτε από την ετικέτα του. Η ακεσουλφάμη κάλιο (K) τον Ιούλιο του 1988 εγκρίθηκε για χρήση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων (FDA). Είναι ένα παράγωγο ακετοξικού οξέος. Αρκετές μελέτες σε ζώα και άλλα τόσα ευρήματα, δείχνουν τα ακόλουθα:
Η ακεσουλφάμη Κ διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης με έναν δοσοεξαρτώμενο τρόπο που πιθανώς επιβαρύνει την αντιδραστική υπογλυκαιμία (χαμηλού επιπέδου επιθέσεις σακχάρου στο αίμα). Σύμφωνα με μελέτες σε τρωκτικά, ακόμα και όταν δόθηκαν λιγότερες από τις μέγιστες δόσεις, διαπιστώθηκε πως η ακεσουλφάμη Κ παράγει όγκους του πνεύμονα, όγκους του μαστού, καθώς και διάφορες μορφές λευχαιμίας και χρόνιας αναπνευστικής νόσου.
Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εξάλειψε αυτήν την «σημαντική αμφιβολία» για την ασφάλειά της και την κράτησε στα ράφια των καταστημάτων! (sweetpoison.com/aspartame-sweeteners].
Η ασπαρτάμη είχε απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ μέχρι που το 1980, ο Ronald Reagan και ο περίφημος Ντόναλντ Ράμσφελντ απέλυσε τον επικεφαλή του FDA και προσέλαβε τον Arthur Hull Hayes, Jr, ο οποίος και την ενέκρινε ξανά και μάλιστα, αμέσως. (nndb.com/people).
Ο Hull αποχώρησε αργότερα από το FDA καταγγέλοντας απρέπεια.
Στη συνέχεια, όμως, έγινε επικεφαλής της Burston-Marsteller, της παγκόσμιας εταιρείας (με 67 ιδιόκτητα γραφεία και 71 συνεργαζόμενα γραφεία σε 98 χώρες σε έξι ηπείρους) δημοσίων σχέσεων τόσο της Monsanto όσο και της Φαρμακευτικής Εταιρείας GD Searle.
Από εκείνη τη στιγμή, ποτέ ξανά δεν έχει μιλήσει δημοσίως για την ασπαρτάμη.
Monsanto__Take_your_Poison__D_by_Rasa13-650x488

Κανείς δεν αναρωτιέται γιατί.

Ο Ράμσφελντ ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμακευτικής Searle, η οποία άσκησε πιέσεις εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να πετύχει την έγκριση τόσο της ασπαρτάμης όσο και του MSG.
Ίσως κάποιοι από εσάς να θυμάστε την τρέλα της δεκαετίας του ’80, για την απώλεια βάρους, δίνοντας τέλεια χρονοδιαγράμματα, διαφημίζοντας πως θα γίνετε «στυλάκι» σε χρόνο ντε τε.
Κανείς, βεβαίως, δεν ανέφερε την σημερινή κατάληξη που είναι το πρόβλημα της παχυσαρκίας.
Ο Ράμσφελντ έκανε ακόμα και χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών για τουλάχιστον δύο Δημοκρατικούς υποψηφίους˙ για τον Bill Bradley και τον John Glenn.
Χρειάζεται μήπως να αναφέρουμε πως από τότε, η ασπαρτάμη και το MSG έχουν εισβάλλει στις αγορές των φαρμακευτικών προϊόντων και των σουπερμάκετς, ως συμπληρώματα;
Το MSG και η Σορβιτόλη (χημικό γλυκαντικό) μπορούν να βρεθούν σε εμβόλια όπως αυτά της γρίπης (cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives).
Η ιστοσελίδα CDC δηλώνει ότι:
χημικές ουσίες προστίθενται στα εμβόλια για την αδρανοποίηση ενός ιού ή των βακτηριδίων και σταθεροποιούν το εμβόλιο, βοηθώντας το να διατηρηθεί προκειμένου να το αποτρέψουν από το να χάσει τη δραστικότητά του με την πάροδο του χρόνου.
Αλλά, τι γίνεται με το γεγονός ότι αποσταθεροποιούν ταυτόχρονα και το ανθρώπινο ον, από τη στιγμή που επιζήμιες νευροτοξίνες έχουν εγχυθεί απευθείας στη ροή του αίματός του;
Μ’ αυτό το θέμα, τι γίνεται;
Τόσο το MSG όσο και η ασπαρτάμη διασχίζουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ).
Η ασπαρτάμη και το MSG είναι Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)
Η ουσία είναι πως το MSG και η ασπαρτάμη είναι χημικές ουσίες και δεν θα έπρεπε σε καμμία περίπτωση να έχουν επιτραπεί σε τρόφιμα ή φάρμακα.
Το MSG είναι το όξινο γλουταμινικό νάτριο. Τι στο καλό είναι αυτό και γιατί να μην χρησιμοποιούμε μόνον το αλάτι;

Πρόκειται για μια θηριωδία στην ανθρωπότητα και σε ολόκληρο τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει η ασπαρτάμη είναι να παγιδεύει το σώμα σας στη σκέψη του να πάρει κάτι γλυκό, έτσι ώστε να την ποθείτε περισσότερο και να αισθάνεστε συνεχώς πεινασμένοι. Και όλα αυτά, ενώ στο σώμα σας έχει χορηγηθεί ένα μεταλλαξιογόνο καρκινογόνο. Και τότε είναι που γίνεται η πραγματική ζημία. Η ασπαρτάμη προκαλεί νευρικές διαταραχές και αυτό δεν είναι φυσικό. Μπορεί να μετατραπεί σε φορμαλδεΰδη στο σώμα, ειδικά κατά τη διάρκεια σωματικής εξάντλησης και μάλιστα όταν πρόκειται να προσπαθήσει να «διαλυθεί / απορροφηθεί» σε ένα άδειο στομάχι.
Τόσο το MSG όσο και η ασπαρτάμη είναι η κύτταρα αιτία να μεταλλαχθούν και να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα τα κύτταρα (καρκίνος), σε ποντίκια εργαστηρίου και στον άνθρωπο.
Ακολουθεί μια λίστα των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων διαταραχών από την κατανάλωση των τροφίμων και των φαρμάκων που έχουν ως συστατικό τους το MSG και την ασπαρτάμη αλλά και πώς μπορείτε να τα εντοπίσετε ως «κρυμμένα» σε προϊόντα:
• Οι νευροδιαβιβαστές μπορούν να διασπασθούν: το MSG και η ασπαρτάμη αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα και εμβόλια. Και αυτό βέβαια, δεν αναγράφεται στις ετικέτες των chips ούτε και στις τσίχλες (και αναφέρουμε αυτά τα δύο προϊόντα που, καθημερινώς, καταναλώνονται κατά κόρον).
• Η δραστηριότητα στον προμήκη διαταράσσεται: Αυτό το πολύ μικρό τμήμα του στελέχους του εγκεφάλου έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων των μυών, τις αυτόνομες λειτουργίες του σώματος και τις διεγερτικές αντιδράσεις. Αυτά τα διατροφικά «ναρκωτικά» μπορεί να οδηγήσουν σε σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις, χρόνια κατάθλιψη και σκέψεις αυτοκτονίας. (http://www.ukessays.com)
• Νευρομυϊκές διαταραχές και βλάβες του εγκεφάλου (nho.net/aspartame_brain_damage.htm)
• Σχεδόν 30 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από ημικρανία (medicalnewstoday.com).
• Έχει γίνει επίσης γνωστό ότι το MSG προκαλεί άσθμα και καρδιακές ανωμαλίες. (http://www.msgtruth.org/migraine.htm)
• Το MSG μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη στα μωρά (http://www.circleofmoms.com)
• Το MSG προκαλεί νευρικές διαταραχές και οι περισσότεροι γιατροί δεν θα σας ενημερώσουν για τους κινδύνους, αλλά, αντίθετα, θα συνταγογραφήσουν φάρμακα για την κάλυψη συμπτωμάτων, που όμως μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. (http://www.naturalnews.com)
• Προσέξατε τη μετονομασία της ασπαρτάμης;
Αυτή είναι ακριβώς η στρατηγική της Ajinomoto, που είναι η δημιουργός της ασπαρτάμης, η οποία ελπίζει να ρίξει στάχτη στα μάτια του κοινού με επαναλανσάρισμα της έκδοσης της ασπαρτάμης, που ονομάζεται AminoSweet.
• Η ασπαρτάμη βρίσκεται διακριτικά στο εμπόριο με διάφορες εμπορικές ονομασίες, όπως Equal, Nutrasweet, Spoonful, Indulge, Equal-Measure αλλά και άλλες. Βρίσκεται σε χιλιάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών βιταμινών και τις πρωτεϊνικές σκόνες. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο και τεχνητό γλυκαντικό που, από το 1981, έχει κατακλύσει το 50 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς.
Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ασπαρτάμη περιλαμβάνουν ζάλη, μυϊκούς σπασμούς, αϋπνία, διαταραχές ομιλίας, ίλιγγο, απώλεια μνήμης, πόνο στις αρθρώσεις και φυσικά, επιληπτικές κρίσεις. Το πιο ειρωνικό σύμπτωμα είναι η απώλεια της γεύσης. (dorway.com/doctors-speak-out/emerging-facts-about-aspartame).
Η κατανάλωση των εγκληματικών αρωματικών υλών τροφίμων μπορεί να προκαλέσει διαταραχή και μεταβολή στα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης.
Αυτό είναι σωστό?
Ορθώς καταλάβατε˙ δεν χρειάζεται να παίρνετε ψυχοφάρμακα για να έχετε κατάθλιψη, άγχος και ημικρανίες.
Βασικά, η βιομηχανία τροφίμων εργάζεται σκληρά για να σας στείλει απευθείας στον «γιατρό» σας για μια μεγάλη φαρμακευτική συνταγή, η οποία θα προσθέσει -ειρωνικό;- παρενέργειες και νέα συμπτώματα μιας τοξικής αιμορραγίας, όπως σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης, συναισθήματα κατάθλιψης και αυτοκτονίας.
Όχι, ευχαριστώ. Δεν θα πάρω!
Θα προτιμήσω τα οργανικά (φυσικά) τρόφιμα και τις φυσικές θεραπείες.

Σταματήστε το κύκλωμα που λέγεται Monsanto, εδώ και τώρα!

Μια υπερ-εταιρεία καταλαμβάνει μέρα με τη μέρα την αγορά της προμήθειας των τροφίμων μας, βάζοντας σε κίνδυνο όλους εμάς! Όλοι θα καταλάβατε πού αναφερόμαστε˙ η Monsanto δηλητηριάζει τους πολίτες μας και διακυβεύει το μέλλον των τροφίμων, θέτοντας ολόκληρο τον πλανήτη σε σοβαρό κίνδυνο!
Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να σπάσει η τανάλια της Monsanto και των άλλων εταιρειών που προωθούνται μέσω μιας και μοναδικής πολιτικής, το υπερ-κέρδος!
Φυσικά, αυτές οι εταιρείες έχουν άρρηκτα ισχυρούς δεσμούς συμφερόντων με φαρμακευτικούς, τραπεζικούς ή άλλους πολυεθνικούς κολοσσούς του πλανήτη.
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τις παρομοιάσουμε με ένα κύμα (ή μήπως με παλίρροια;) που σκεπάζει τα πάντα, δίνοντας προτεραιότητα στα κέρδη τους.
Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να εκθέσουμε και να διαλύσουμε αυτό το σφίξιμο της τανάλιας της Monsanto.
Χρειάζεται άραγε να θυμίσουμε πως εκείνο το… καλόπαιδο ο Μπιλ Γκέιτς (ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο για το 2012, ενώ παλιότερα φιγουράριζε στην πρώτη θέση), αφού έκλεισε τον κύκλο του ως πρόεδρος της MS, αποφάσισε να επενδύσει τους… κόπους μιας ζωής, σε μια πολυεθνική ονόματι Monstanto; Και πως η εν λόγω εταιρεία, με τρόπους -πέραν πάσης αμφιβολίας- ανέντιμους, δημιούργησε πατέντες στα τρόφιμα; Ή ότι αφού αποκαλύφθηκε πως ο Bill και το Melinda Gates Foundation (gatesfoundation.org), το φιλανθρωπικό πνευματικό τέκνο του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, αγόρασαν 500.000 μετοχές της Monsanto η αξία των οποίων υπολογίζεται σε πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια, έγινε σαφές ότι αυτή η λεγόμενη καλοπροαίρετη φιλανθρωπία κρύβει και κάτι άλλο εκτός από την εξάλειψη των ασθενειών και τη σίτιση των φτωχών του κόσμου;
Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι κληρονόμοι της οικογένειας Gates, εδώ και πολύ καιρό, προσπαθούν να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν το Σύστημα ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της τεχνολογίας, της ιατρικής και, πλέον, και της γεωργίας!
Η Monsanto, ο γίγαντας των χημικών ουσιών που μας έδωσε δηλητήρια όπως το Agent Orange και το DDT, «κάνει παιχνίδι» στήνοντας μία οργανωμένη κερδοσκοπία.
Σ’ αυτό το σημείο, πριν πούμε ο,τιδήποτε άλλο, κρίνεται απαραίτητη μία μικρή παρένθεση, ώστε να εξηγήσουμε τι εστί Agent Orange και DDT˙ τα δηλητήρια που μας δίνει απλόχερα η Monsanto.
Ας ξεκινήσουμε με την τοξική κληρονομιά του Agent Orange.
Σαράντα ένα χρόνια έχουν περάσει από τη λήξη του πολέμου του Βιετνάμ και η αμερικανική κυβέρνηση αποπειράται, μέσα από μια καμπάνια στα ΜΜΕ που προβάλλει τον συμβολικό καθαρισμό μιας μικρής έκτασης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, να εξιλεωθεί για ένα από τα σοβαρότερα πολεμικά της εγκλήματα: αυτό της ρίψης του «Πορτοκαλί Παράγοντα» (Agent Orange), της τοξικής ουσίας που ευθύνεται για διάφορες μορφές καρκίνου και γενετικών ανωμαλιών που εμφανίστηκαν σε χιλιάδες Βιετναμέζους αμάχους.
Το διάστημα 1962 με 1971, κατά την επιχείρηση «Ranch Hand», πάνω από τέσσερις χιλιάδες χωριά και οικισμοί του νοτίου Βιετνάμ ψεκάστηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις με 80 σχεδόν εκατομμύρια λίτρα του δηλητηριώδους ζιζανιοκτόνου, που περιέχει διοξίνη. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Βιετναμέζων εκτέθηκαν στην ουσία και περισσότερα από είκοσι χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμων εκτάσεων αποψιλώθηκαν ολοσχερώς, εκ των οποίων τα 8.000 περίπου παραμένουν άγονα ως τις μέρες μας.
Ο επίσημος σκοπός της επιχείρησης ήταν η αποψίλωση των δασών της περιοχής, τα οποία παρείχαν κάλυψη στους αντάρτες Βιετκόνγκ. Πριν την έναρξη της επιχείρησης αμερικανικά αεροσκάφη έριχναν φυλλάδια με τα οποία διαβεβαίωναν τους χωρικούς ότι οι χημικές ουσίες δεν ήταν επιβλαβείς για ανθρώπους ή ζώα. Μια διαβεβαίωση απολύτως παραπλανητική καθώς οι χημικές εταιρείες προειδοποιούσαν ότι το ζιζανιοκτόνο ήταν δυνητικά επιβλαβές, πόσο μάλλον αφ’ ης στιγμής οι Αμερικανοί αποφάσισαν να αυξήσουν την περιεκτικότητα του από αυτή που απαιτείται για την καταστροφή του φυλλώματος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού του Βιετνάμ η επιχείρηση άφησε πίσω της περισσότερους από τρία εκατομμύρια Βιετναμέζους να πάσχουν από λεμφοκήλη, νόσο του Πάρκινσον και διάφορα καρδιακά προβλήματα. Επιπλέον, τουλάχιστον εκατόν πενήντα χιλιάδες παιδιά γεννήθηκαν με συγγενείς ανωμαλίες, αριθμός που βέβαια αμφισβητείται από την κυβέρνηση η οποία κάνει λόγο για μισό εκατομμύριο. Όσο για τους καρκίνους που προκάλεσε η διοξίνη του Agent Orange, είναι απλά αμέτρητοι.
Μέχρι σήμερα οι όποιες προσπάθειες προσφυγής σε ένδικα μέσα για να αποζημιωθούν δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα για τους Βιετναμέζους. Απεναντίας, οι αμερικανοί βετεράνοι, που εκτέθηκαν στον Πορτοκαλί Παράγοντα, και οι οικογένειες τους λαμβάνουν παχυλές μηνιαίες αποζημιώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και τα χίλια διακόσια ευρώ.
Επίσης το 1984, οι χημικές εταιρείες είχαν καταλήξει σε συμβιβασμό ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ με τους αμερικανούς βετεράνους που είχαν καταθέσει συλλογική αγωγή. Όταν όμως το 2004 οι Βιετναμέζοι κατέθεσαν παρόμοια αγωγή, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιήθηκε για προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων από τις ενέδρες των Βιετκόνγκ και όχι κατά του πληθυσμού που κατοικούσε εκεί.
66_medium_516c3e81768af_631x316
Η Ουάσινγκτον εδώ και χρόνια αποφεύγει κάθε συζήτηση σχετική με τα προβλήματα υγείας που ο Πορτοκαλί Παράγοντας έχει προξενήσει σε χιλιάδες Βιετναμέζους. Από το 2007 έχει αφιερώσει γύρω στα πενήντα εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση του περιβάλλοντος και υπηρεσίες πρόνοιας στο Βιετνάμ, όμως η συγκεκριμένη είναι η πρώτη άμεση ανάμειξη της στον καθαρισμό των περιοχών που είχαν μολυνθεί από διοξίνη. Το εγχείρημα, που θα φτάσει σε ύψος τα τριάντα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου του έτους 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.
Όσο για το δεύτερο δηλητήριο της Monsanto, διαβάστε τι γράφει η Wikipedia:
Το DDT (συντομογραφία της κατά IUPAC ονομασίας (π, π’-διχλωρο-διφαινυλοτριχλωροαιθάνιο) είναι χλωριούχος ένωση , ισχυρά τοξική που χρησιμοποιήθηκε ως εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις ελώδεις περιοχές για περιορισμό της μετάδοσης της ελονοσίας. Παρασκευάστηκε το 1874 από το Γερμανό χημικό Ότμαρ Τσάιντλερ (Othmar Zeidler) χωρίς όμως να περιγραφούν εντομοκτόνες ιδιότητες, τις οποίες ανακάλυψε πολύ αργότερα (1930) ο Ελβετός χημικός της εταιρείας Ciba – Geigy Πάουλ Χέρμαν Μύλλερ (Paul Hermann Müller)
Επειδή είναι μη βιοδιασπώμενη, με έρευνες που έγιναν βρέθηκαν ποσότητες DDT μέχρι και στο γάλα των λευκών αρκούδων και στα αυγά των πιγκουίνων στο Βόρειο πόλο. Θεωρήθηκε υπεύθυνο για την λείανση – λέπτυνση του κελύφους των αυγών πτηνών που οδήγησε στον περιορισμό του πληθυσμού τους εγκυμονώντας ακόμα και τον κίνδυνο της πλήρους εξαφάνισης τους.
Σήμερα η χρήση του έχει απαγορευτεί.
Μετά από όλα αυτά, θα είναι ευκολότερο να κατανοήσουμε την λογική (???!!!) της παράνομης κερδοσκοπίας της Monsanto.
Η στρατηγική που ακολουθεί είναι η εξής:
 • Βήμα 1ο: Ανάπτυξη των φυτοφαρμάκων και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων (ΓΤ), κατοχυρώνουν με πατέντες τους σπόρους (???) και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να ελέγχουν την τροφή (αφού ο σπόρος είναι ο δομικός λίθος της διατροφής), απαγορεύουν τους αγρότες να καλλιεργούν με τους φυσικούς (οργανικούς) σπόρους και εν συνεχεία στέλνουν μυστικούς πράκτορες για να ερευνήσουν και να μηνύσουν τους αγρότες που τολμούν και δεν… συμμορφώνονται.
 • Βήμα 2ο: Ξοδεύουν εκατομμύρια, απευθυνόμενοι σε υπαλλήλους της κυβέρνησης και προωθούν τις πολιτικές τους εκστρατείες, βάζοντας μεγαλόσχημα πρώην στελέχη της Monsanto σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις και στη συνέχεια συνεργάζονται μαζί τους ώστε να αποδυναμώσουν τους νόμους και να σπρώξουν τα προϊόντα της Monsanto στις αγορές όλου του κόσμου.
Εφ’ όσον το δίκαιο των ΗΠΑ επιτρέπει στις Εταιρείες να δαπανήσουν απεριόριστα ποσά επηρεάζοντας την πολιτική, μπορούν συχνά να αγοράσουν τους νόμους που οι ίδιες οι Εταιρείες θέλουν.
Πέρυσι, η Monsanto και οι γίγαντες της βιοτεχνολογίας, ξόδεψαν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 45 εκατομμυρίων δολαρίων για να «σκοτώσουν» την πρωτοβουλία ενός ψηφοδελτίου που θα χαρακτήριζε (δηλαδή, θα έβαζε την ετικέτα ΓΤΟ) ως Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς τα εν λόγω προϊόντα και αυτό μάλιστα, μόνον στην Καλιφόρνια, παρά το γεγονός ότι το 82 τοις εκατό των Αμερικανών θέλουν να γνωρίζουν το πότε αγοράζουν Γενετικώς Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ).
Και μόλις αυτόν το μήνα, η εν λόγω εταιρεία βοήθησε με ένα ακόμη εμβόλιμο κτύπημα, μέσω της «Monsanto Protection Act», που εμποδίζει τα δικαστήρια από τη διακοπή της πώλησης ενός προϊόντος, ακόμη και αν έχουν αδίκως εγκριθεί από την κυβέρνηση.
Η δύναμη της Monsanto στις ΗΠΑ, της δίνει ώθηση για να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο. Αλλά γενναίοι αγρότες και ακτιβιστές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βραζιλία, την Ινδία και τον Καναδά αντιστέκονται και αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος.
Είμαστε σε παγκόσμιο κομβικό σημείο. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σπάσει η πρόσφυση της Monsanto και να ανοίξει η τανάλια με την οποία έχουν σφίξει την πολιτική ζωή και την τροφή μας. Πρέπει -επιτέλους!- να σταματήσουμε την εταιρική δέσμευση των κυβερνήσεών μας.
Η Monsanto είναι η κινητήρια δύναμη μιας βιομηχανικής εξαγοράς ολόκληρης της γεωργίας μας και δεν είναι τίποτε άλλο παρά το απροκάλυπτο ποδοπάτημα των μικροκαλλιεργητών και των μικρών επιχειρήσεων, με μοναδικό της στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης «μονοκαλλιέργειας» αγροκτημάτων ενιαίας καλλιέργειας, που θα απομυζείται τη γη των θρεπτικών συστατικών, θα μειώνει τη γενετική ποικιλότητα και θα δημιουργήσει εξάρτηση από τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες.
Η ειρωνεία είναι, πως δεν έχει καταστεί σαφές το εάν ο αποδεκατισμός της φυσικής, βιώσιμης γεωργίας έφερε κάποια έκρηξη στην απόδοση των καλλιεργειών.
Ή, απλά, περισσότερα κέρδη για τις πολυεθνικές.
Οι κυβερνήσεις μας θα πρέπει να παρέμβουν, αλλά η άσκηση πίεσης της Monsanto τους εμποδίζει.
Η μονοπωλιακή τακτική της Monsanto σχεδόν σου κόβει την ανάσα, με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της να ανέρχονται σε ποσοστό άνω του 96% των Γενετικά Τροποποιημένων Σπόρων που φυτεύτηκαν στις ΗΠΑ.
Και το κορυφαίο; Παρά τις ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια, αυτές οι πατέντες της Monsanto της δίνουν το δικαίωμα να απαγορεύει (!!!!) τον οποιονδήποτε γεωργό ή επιστήμονα από το να υποβάλλει σε ελέγχους τους σπόρους της!
Μήπως τώρα έγινε σαφές ο λόγος ύπαρξης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας?
Παρόλα αυτά, βέβαια, μερικές χώρες έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει τα προϊόντα της Monsanto.
Ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους κοστίζουν λιγότερο, αλλά συχνά οι αγρότες παρασύρονται σε πολυετή συμβόλαια, στη συνέχεια, οι τιμές των σπόρων παίρνουν ανοδική πορεία, θα πρέπει να αγοράζουν νέους σπόρους κάθε σεζόν και να χρησιμοποιούν περισσότερα ζιζανιοκτόνα για να κρατήσουν μακριά τα «υπερμεγέθη». Στην Ινδία, η κατάσταση είναι τόσο τρομερή ώστε ένας τομέας βαμβακιού έχει κληθεί ως «η ζώνη αυτοκτονίας», καθώς δεκάδες χιλιάδες από τους φτωχότερους αγρότες έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τα δυσβάσταχτα χρέη.
Όμως, τόσο οι αγρότες όσο και οι επιστήμονες συνεχίζουν να αγωνίζονται – και να κερδίζουν. Μία ομάδα στην Ινδία έχει βοηθήσει στον αγώνα αυτό, κερδίζοντας τρεις μάχες ευρεσιτεχνίας κατά των εταιρειών και στη Βραζιλία πέντε εκατομμύρια αγρότες μήνυσαν τη Monsanto για την άδικη συλλογή αμοιβών και κέρδισαν το ποσόν των $ 2,000,000,000!
2 δισεκατομμύρια δολάρια˙ ας το γράψουμε και ολογράφως για να το ευχαριστηθούμε ;)
Οι επιστήμονες μάχονται και αυτοί για τα αειφόρα μοντέλα της γεωργία και μόλις την περασμένη εβδομάδα, 1,5 εκατομμύριο από αυτούς προσχώρησαν στον αγώνα έναντι των συμβατικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μόνο μια τεράστια, παγκόσμια, ενωμένη δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στη Monsanto και την εταιρική δέσμευση των κυβερνήσεών μας.
Να εκθέσει τη θέση αυτή των δημοκρατιών μας, να βοηθήσει τους αγρότες να σηκώσουν κεφάλι, να αμφισβητήσει τους άδικους νόμους και τις πατέντες και να αναμετρηθεί στήθος με στήθος με τα εταιρικά λόμπι.
monsanto

Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος.

Καθώς είμαστε αντιμέτωποι με μαζικές περιβαλλοντικές, κλιματολογικές και επισιτιστικές κρίσεις, χρειαζόμαστε βιώσιμη γεωργία. Και το κυριότερο˙ οι καινοτομίες έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν επέρχονται από τους ίδιους τους γεωργούς και τους επιστήμονες που ξέρουν τι λειτουργεί καλύτερα στα διαφορετικά οικοσυστήματα και όχι από ένα μονόλιθο, που οδηγούμενος από το κέρδος του, έρχεται να αναλάβει τον έλεγχό μας μέσα από το μέλλον των τροφίμων.
Αυτή η εταιρική Γολιάθ αυξάνει συνεχώς την εξουσία της ανά τον κόσμο.
info: Η Avaaz είναι μία κοινότητα, ένα παγκόσμιο διαδίκτυο με 21 εκατομμύρια μέλη, σε μια εκστρατεία προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των ανθρώπων του κόσμου είναι αυτές που διαμορφώνουν την παγκόσμια διαδικασία λήψης αποφάσεων. («Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες). Τα μέλη της Avaaz ζουν σε κάθε έθνος του κόσμου. Η ομάδα μας έχει εξαπλωθεί σε 18 χώρες, σε 6 ηπείρους και λειτουργεί σε 17 γλώσσες.
Τα μέλη της Avaaz έχουν επανειλημμένα σηκώσει το ανάστημά τους στους δυνατούς αυτού του κόσμο και κέρδισαν.
Τώρα είναι η ώρα να απομονώσουμε τις πολιτικές από τα ειδικά συμφέροντα, να προστατέψουμε τον εφοδιασμό των τροφίμων μας αλλά και να βοηθήσουμε τους φτωχούς αγρότες να βρουν το δίκιο τους.

OXI ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

-Πηγές (oι βασικές έστω, καθώς υπήρξαν αρκετές περισσότερες):
 1. worldtruth.tv/msg-aspartame-are-the-two-leading-causes-of-central
 2. nervous-system-damage-in-the-united-states
 3. en.wikipedia.org/wiki/Excitotoxicity” target=”_blank”>2 – 5. www.medicalnewstoday.com/articles/148373.php
 4. nndb.com/people/634/000023565
 5. copingwithmsg.blogspot.com
 6. truthinlabeling.org/Proof_BrainLesions_CNS.html
 7. naturalnews.com
 8. circleofmoms.com
 9. naturalnews.com/029119_migraine_headaches_foods.html
 10. naturalnews.com
 11. wnho.net/aspartame_brain_damage.htm
 12. store.naturalnews.com/Brain-Support_c_15.html
 13. sweetpoison.com/aspartame-sweeteners.html
 14. www.avaaz.org/en/stop_monsanto_source

Διαβάστε Επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου