ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.

   Τον Πάπα Φραγκίσκο καλοσώρισε ο Πατριάρχης Γεωργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη".
Πάλι ὁ αἱρεσιάρχης Πάπας τιμώμενος σὲ Ὀρθόδοξο Ναό,
κάτω ἀπὸ τὶς Ἅγιες εἰκόνες τοῦ Κυρίου καὶ τῆς Παναγίας.

Ὁ Πατρ. Γεωργίας 
εἰσέρχεται ...ὑποβασταζόμενος!
   Στην συνέχεια ο Προκα-θήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Βατικανό.
"Υπήρχαν πολλά προ-βλήματα στις σχέσεις Γεωργίας και Βατικανό, τα οποία με την βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπε-ραστεί", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
   Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι: "Πρέπει η Αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών να αποκατασταθεί. Ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες".

   Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών για να υπάρξει κοινή μαρτυρία για την Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.

   Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαδηλωτές στο διεθνές αεροδρόμο της Τιφλίδας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου