ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ- ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Άγιος Θεόδωρος, στην Τετάρτη(Δ’) επιστολή του προς τον Στέφανον, ο οποίος ετύγχανε να είναι και κρατικός αξιωματούχος, μας εξηγεί με απόλυτη σαφήνεια τι πρέπει να σκεφτόμαστε σε τούτες τις περιπτώσεις. Λέει  λοιπόν  <<  Επειδή λοιπόν οι μάρτυρες είναι τόσοι πολλοί και τόσο μεγάλοι, δεν νομίζω ότι αντιλέγω στην ευγένεια σου. Εάν όμως συμβαίνει αυτό, τότε στείλε σχετικά με αυτά που διαφωνούμε αναλύσεις αιτιολογημένες αυτών που προτάθηκαν, και ανταπαντήσεις πιο διευκρινιστικές αυτών που θα αντιπαραθέσεις. Και μακάρι να υπάρχουν. Τότε εμείς θα σιωπήσουμε και θα ζητήσουμε συγνώμη για την ένστασή μας, αν και βέβαια έγινε από ζήλο. Γιατί το να επικρίνουμε μόνο, είναι εύκολο και γνώρισμα του καθενός που επιδιώκει αυτό, όπως διαβάζεις, ενώ το να αντιπαραθέτει τη δική του γνώμη με μαρτυρίες της θεόπνευστης Γραφής είναι γνώρισμα άνδρα πραγματικά συνετού και μυαλωμένου>>. 
Βλέπετε αδελφοί τι μας προτείνει ο Άγιος Θεόδωρος? Προτείνεται, όχι διαλόγος με λογικά και κοσμικά επιχειρήματα, αλλά επιχειρήματα που θα επικυρώνονται από τις θεόπνευστες Γραφές και την παράδοση της Εκκλησίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου