ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΙΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ (ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ''ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ'' ΔΙΑΛΟΓΟΝ, ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ). ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΑΤΟΥ, ΑΘΗΝΑΙ 1976.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΙΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ by orthodoxihomologia


2 σχόλια:

  1. Ενα κείμενο του 81 . Βάζει θέματα και εκθέτει απόψεις ΠΛΗΝ όμως εξετάζει ενα σκηνικό λατινοφρόνων και αιρετιζόντων . Μετά την μνημόνευση Πάπα και Μονοφυσιτών δεν είναι πλέον λατινίζοντες αλλά ΛΑΤΙΝΟΙ , δεν είναι αιρετίζοντες αλλά ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ . Δεν είναι πλέον υπόδικοι σε μέλλουσα να συγκληθεί σύνοδο ΑΛΛΑ αναθεματισμένοι από όλες εκείνες τις συνόδους που καταδίκασαν και αναθεμάτισαν Παπικούς και Μονοφυσίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά η αποστασία του Βαρθολομαίου δεν δικαιώνει όσους σχίστηκαν για το ημερολογιακό , ένα μη δογματικό θέμα . Η Ελλάδα δεν έχει το αναθεματισμένο γρηγοριανό ημερολόγιο ,το αναθεματισμένο γρηγοριανό εορτολόγιο η το αναθεματισμένο γρηγοριανό Πασχάλιο ως ψευδώς οι παλαιοημερολογίτες λένε αν και στο ψέμα τους αυτό στήριξαν το σχήσμα . Γιατί κατηγορώντας οτι η Ελλάδα αποδέχτηκε το αναθεματισμένο Παπικό , το Γρηγοριανό ημερολόγιο απεσχίστηκαν , και κακώς απεσχίστικαν , και μετά προσέθεσαν κάθε παραστράτημα των πατριαρχικών , μεταγενέστερο η προγενέστερο , ως ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή