ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ  ΛΕΙΨΑΝΩΝ  ΟΣΙΟΥ  ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ.ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 580 μ.Χ. από πλούσιους και ευγενείς γονείς.
Πραγματοποίησε λαμπρές θεολογικές, φιλολογικές και φιλοσοφικές σπουδές. Για τα πνευματικά αλλά και τα διοικητικά του χαρίσματα προσλαμβάνεται ως αρχιγραμματέας του αυτοκράτορα Ηρακλείου.


Παραιτήθηκε όμως γρήγορα για να υπηρετήσει τον Θεό  και να υπερασπισθεί τις αλήθειες της Πίστεώς μας από την αίρεση των Μονοθελητών και Μονοενεργητών.
Γίνεται Μοναχός και στην συνέχεια αρχίζει ένα σκληρό και ανελέητο αγώνα κατά των αιρετικών.
Στον αγώνα του αυτό συναντά πολλά εμπόδια, από τους αιρετικούς Πατριάρχες,  Σέργιο, Πύρο, Πέτρο και Παύλο και κυρίως από τον αυτοκράτορα Κώνστα, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των Μονοθελητών και έφθασε στο σημείο να συγκαλέσει μία ψευδο-σύνοδο, η οποία μάλιστα καταδίκασε και αναθεμάτισε τον Όσιο και τέλος τον παρέδωσε στον Έπαρχο της πόλης για να τιμωρηθεί.


Μαστιγώνεται και τέλος του κόβουν τη γλώσσα και το δεξί του χέρι. Το ακρωτηριασμένο του σώμα άντεξε με θαυματουργικό τρόπο τρία χρόνια στην υπηρεσία της υγείας της ψυχής και ήταν η πιο εύγλωττη μαρτυρία της πίστεως και της αφοσιώσεώς του στο Θεό.

Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια αφήνει τη μακαρία του ψυχή στον τόπο της εξορίας του (Λαζική του Πόντου, στο φρούριο Σχίμαρις) στίς 21 Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 662 μ.Χ.

Το τίμιο λείψανό του ενταφιάσθηκε στη Ιερά Μονή του Αγίου Αρσενίου, στη χώρα των Λαζών. Από εκεί μεταφέρθηκε αργότερα, μετά την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του που έγινε σαν σήμερα 13 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου και υπήρξε Ηγούμενος, στην Χρυσούπολη, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη.
Άξιο αναφοράς είναι ότι, από τον τάφο του έβγαινε φως κάθε νύχτα και φώτιζε την περιοχή, γεγονός που πιστοποιούσε την αγιότητά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου