ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Νέο βιβλίο: Το Μικρό Πηδάλιο


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με την Χάρη του Θεού, οι Ιεροί Κανόνες που αφορούν τους λαϊκούς μεταφράζονται και διατίθενται στο οπλοστάσιο του κάθε πιστού για την αντιμετώπιση κάθε παραχάραξης της Ορθόδοξης  διδασκαλίας.

Ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς είπε ότι:

 «Στα έσχατα χρόνια το κακό και η αίρεση θα έχει τόσο εξαπλωθεί που οι πιστοί δεν θα βρίσκουν ιερέα και ποιμένα να τους προστατέψει απο την πλάνη και να τους συμβουλέψει στη σωτηρία. Τότε οι πιστοί, δεν θα μπορούν να δεχτούν ασφαλείς οδηγίες απο ανθρώπους άλλα οδηγός τους θα είναι τα κείμενα των αγίων Πατέρων.  Ιδίως σε αυτήν την εποχή ο κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Έκκλησίας».

Την έλευση αυτής της εποχής την ζούμε ήδη. Τα λόγια αυτά του Αγίου αναζωπύρωσαν το αίσθημα ευθύνης μας απέναντι στον πλησίον και στην Εκκλησία. Η παρούσα εργασία απόσκοπεί ακριβώς σε αυτό. Στο να κάνουμε προσιτά τα κείμενα των αγίων Πατέρων και των αγίων Συνόδων σε όποιον θέλει να σωθεί.
Το πόνημα αυτό δεν αποτελεί ούτε επιστημονική εργασία, ούτε θεολογικό επιχείρημα. Δεν απευθύνεται στην θεολογική ακαδημαϊκή κοινότητα άλλα στον σημερινό πιστό. Δεν προσθέσαμε ούτε αφαιρέσαμε τίποτα από το αρχικό κείμενο, δεν σχολιάσαμε, ούτε ερμηνεύσαμε οτιδήποτε. Κάθε σχόλιο είναι αντιγραφή του πρωτοτύπου κειμένου. Κάποιοι ελάχι-στοι δικοί μας σχολιασμοί έγιναν μόνο σε γλωσσικό επίπεδο για την κατάνόηση του κειμένου. Η επιλογή των Κανόνων έγινε με βάση την θεματολογία που αφορά και πρέπει να γνωρίζει ο πιστός.

Ιωάννης Ρίζος - Αδαμάντιος  Τσακίρογλου


Το βιβλίο τιμάται 12 ευρώ,
έχει 232 σελίδες και πρακτικό ευρετήριο θεμάτων.
Σύντομα θα ακολουθήσει η γερμανόφωνη και αγγλόφωνη έκδοση.

Αποκλειστική διάθεση:
Για Αθήνα και Κόρινθο 2105022073
Για την υπόλοιπη Ελλάδα 6976786356-2463027005  rzsster@gmail.com

Για Γερμανία και δυτική Ευρώπη 004921731067966 tsakiroglou.a@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου