ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ: https://drive.google.com/folderview?id=0B2R6tNC3qVhKako0Mm5FRkxqcWc&usp=sharing

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Σχόλιο ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ ΤΩΡΑ:


Οι κατηγορίες των π. Θεοδώρου και λοιπών πατέρων περί δήθεν πεποίθησης των "ζηλωτών" αποτειχισθέντων ότι υπάρχουν άκυρα μυστήρια στην κρατούσα εκκλησία είναι ανυπόστατες, αφού ο πατέρας Επιφάνιος Καψαλιώτης ανέλυσε διεξοδικά το θέμα και μίλησε περί μολυσμού στην πίστη εκ του αναξίως μεταλαμβάνειν και όχι περί ακύρων τιμίων δώρων. Διεξοδική και πατερικότατη ήταν επίσης και η απόδειξη της  μη δυνητικότητας του 15ου Κανόνος της ΑΒ' Συνόδου από τον εν λόγω αγιορείτη πατέρα. Προσωπικά έχω αποτειχιστεί από το 2007 και έχω μείνει χωρίς Θεία Κοινωνία για πολλούς μήνες. Θα το ξαναέκανα; Προκειμένου να μην κοινωνήσω με την αίρεση, οπωσδήποτε! Όπως λέει ο Μέγας Αθανάσιος, μείνετε στα σπίτια σας για να μην κριθήτε μετά Άννα και Καιάφα.

Η επίκληση του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτη για την οικονομία του επί μοιχειανικής αιρέσεως είναι λανθασμένη και άσχετη. Ο Άγιος έκαμε οικονομία μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δει αν η παράβαση θα γινόταν γραμμή της Εκκλησίας, γι αυτό και περίμενε. Όταν όμως ληστρική σύνοδος (σ.σ. σας θυμίζει κάτι;) επισημοποίησε τα κακώς πραχθέντα, ο Άγιος αποτειχίστηκε αμέσως. Επίσης θεωρούμε την επίκληση του παραδείγματος άστοχη, διότι εδώ μιλάμε για πολύ χειρότερη αίρεση, μακροχρόνια και άκρως μολυσματική... Αίρεση που έχει γίνει επίσημα γραμμή της εκκλησίας (και αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν το πιστεύουν αυτό, τότε δεν έχει νόημα που μιλάμε για αποτειχίσεις και αγώνες).

Όσον αφορά τα επιχειρήματά τους περί οικονομίας λόγω απουσίας ιερέων, και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι πατέρες θα έπρεπε να ντρέπονται και μόνο που το αναφέρανε. Δίότι υπάρχει ο πατήρ Γεώργιος Αγγελακάκης. Μεταξύ άλλων, όταν διώκονταν ο πάτερ Νικόλαος, ο πάτερ Γεώργιος ήταν ο μόνος που πήγε και του συμπαραστάθηκε (υπάρχουν οι φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα σε προηγούμενα post). Και ας πούμε ότι ο πάτερ Γεώργιος δεν μας κάνει και τον διαγράφουμε. Τότε ρε πατέρες γιατί δεν λειτουργείτε εσείς για να έχει κάπου ο λαός να εκκλησιάζεται; Γιατί δεν οργώνετε την Ελλάδα ώστε να βοηθήσετε και άλλους αλειτούργητους αδελφούς; Γιατί ξαφνικά και οι τρείς σταματήσατε να λειτουργείτε, τώρα που ο κόσμος σας έχει ανάγκη; ΛΙΓΗ ΑΙΔΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ ΠΑΤΕΡΕΣ... Δεν είστε τα μόνα λογικά και έξυπνα όντα πάνω στην γή. Όλοι εικόνες Θεού ήμαστε και έχουμε νου και καταλαβαίνουμε...

Ας γίνουν όλα τα γεγονότα της εβδομάδας λοιπόν μία αφορμή για στοχασμό -ένα μάθημα- ώστε από εδώ και στο εξής να πορευόμαστε όλοι μαζί, κλήρος, μοναχισμός και λαός, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα υγιές σώμα. Αυταρχικότητες, φιμώσεις, αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών, απουσία συζητήσεων, και άλλα πολλά, ταιριάζουν πιό πολύ στον παπισμό και όχι στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Αν συνεχίσετε πατέρες να πορεύεστε εγωιστικά και αυταρχικά θα κάνετε μία τρύπα στο νερό, αφού πρώτα θα έχετε γίνει περίγελος εξαιτίας των αντιφάσεων σας. Και ο κίνδυνος αυτός υπάρχει δυστυχώς σε όλους μας λόγω της πεπτοκυίας φύσης μας.


Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Ο Λόγος που δεν συμμετείχαμε στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα [ΒΙΝΤΕΟ 2017]

Ομιλία του π. Θεοδώρου Ζήση που εκφωνήθηκε την Τετάρτη 5-04-2017 με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων: Νικολάου Μανώλη, Φωτίου Βεζύνια, Αγγέλου Αγγελακοπούλου και Ματθαίου Βουλκανέσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου